Det er en stor beslutning at købe en andelsbolig, sørg for at have styr på det hele

18 januar 2018 Emilie Jacobsen
Det er en stor beslutning at købe en andelsbolig, sørg for at have styr på det hele

En andelsbolig er for mange et rigtig godt bud på en bolig, da den ofte er væsentligt billigere i pris end en ejerbolig. Det kan derfor gøre, at du har mulighed for at komme ind på boligmarkedet tidligere, når du køber en andelsbolig frem for, når du køber en ejerbolig. I større byer som København og Aarhus kan det være næsten umuligt for dig at finde et sted at bo, hvis du ikke køber det. Det er derfor vigtigt, at du tidligt har mulighed for at købe. 

Men selvom en andelsbolig er billigere, er det også vigtigt, at du ser dig for, når du køber den. Ellers kan du risikere, at det kommer til at koste dig mange penge i det lange løb, og det vil være træls for dig. Derfor er det bedst, at du får en advokat til at kigge papirerne til andelsboligen igennem, inden du skriver endeligt under. Det er med til at gøre, at du er sikker på, at du gør en god og oplyst handel. Køber du andelsbolig i København, kan det for eksempel være en god ide for dig, at du kontakter https://eboligadvokat.dk/. De har stor erfaring med at hjælpe både førstegangskøbere og mere rutinerede købere. 

En af de ting, der er særlige ved en andelsbolig, er, at teknisk pris og handelsprisen ikke nødvendigvis er den samme. Du kan ende med at købe en andelsbolig, der er meget billig, men så hæfte for langt flere penge, hvis foreningen går konkurs, fordi den tekniske pris var højere, end den handlede pris. Når du finder en billig andelslejlighed, skal du derfor ikke glæde dig for tidligt. 

Noget andet, der adskiller en andelsbolig fra en ejerbolig, er, at du skal betale boligydelse hver måned. Det er en slags leje, der går til foreningen og vedligeholdelsen af den. Hvis den i forvejen ligger højt i forhold til, hvad du har råd til, er det vigtigt, at du er opmærksom på, om der er nogle store byggeprojekter på vej i foreningen, der kan gøre den endnu højere, Det er også noget af det, som din boligadvokat kan hjælpe dig med at se på. 

Flere Nyheder