Få tandbehandlinger på lokal klinik i Søborg

19 august 2022 admin

editorial

Måske er du holdt op med at gå til tandlæge efter dit fyldte 18. år, hvor tandbehandlinger og tandpleje ikke længere var gratis. Men du burde overveje at begynde igen – for tandlægen kan faktisk hjælpe dig med rigtig mange ting. Her er et par af dem.

Behandling af karies (huller i tænderne)

Karies er den proces, hvor en tand nedbrydes. Det skyldes bakterier i munden, der producerer syrer, som æder tandemaljen op. Karies kan føre til huller i tænderne. Hvis det ikke behandles, kan det i sidste ende føre til tab af en eller flere tænder.

Karies behandles ved at fjerne den beskadigede tandemalje og fylde hulrummet med en tandfyldning. Hvilken type fyldning der anvendes, afhænger af hulrummets størrelse og placering samt patientens præferencer.

image

Karies kan til en vis grad forebygges ved hjælp af forseglingsmidler. Forseglingsmidler er tynde plastbelægninger, der påføres på tyggefladerne på bagtænderne (kindtænderne) for at forhindre karies. Forseglingsmidler beskytter tænderne mod huller ved at holde mad og plak ude af riller og huller i tyggefladerne på kindtænderne. 

Der ud over anvendes fluor til forebyggelse af karies. Fluorid er et mineral, der hjælper med at forebygge huller i tænderne. Det findes i mange fødevarer og i vand. Fluorid gør tandemaljen hårdere, så den er mindre tilbøjelig til at blive beskadiget af syrer

Skift af sølvfyldning til plastfyldning

Sølvfyldninger er en almindelig type tandfyldning. De er dog ikke så stærke som andre typer fyldninger og kan med tiden gå i stykker. Kompositfyldninger eller plastfyldninger er en nyere type fyldninger, der er lavet af plastik. De er stærkere end sølvfyldninger og kan holde i mange år.

Hvis du har en sølvfyldning, der er begyndt at gå i stykker, kan du overveje at udskifte den med en Plastfyldning. Kompositfyldninger fås i flere forskellige farver, så de kan matche farven på dine tænder. De er også mindre tilbøjelige til at forårsage tandoverfølsomhed end sølvfyldninger.

Læs mere på tandlaegernesoeborg.dk

Flere Nyheder