Find den billigste gulvafhøvling i dit lokalområde

16 februar 2021 Astrid Pedersen

Er dit gamle trægulv slidt eller ødelagt i overfladen? Så bør du overveje professionel gulvservice.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvad er bedst?

Det kan godt være svært for menigmand at vurdere om et gulv er bedst tjent med en gulvafslibning eller med en gulvafhøvling. Du bør derfor altid få en professionel gulvmand til at tage et kig på dit trægulv hvis du er blot det mindste i tvivl. En faglært gulvmand vil altid have stærkere forudsætninger end du selv har for at kunne foretage denne vurdering. Og han vil samtidig være den bedste til at udføre selve proceduren hvad end der er tale og afslibning eller afhøvling af gulve.

Grundlæggende kan man sige at hvis et trægulv er intakt og træværket gennemgående virker sundt og stærkt vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt for at få det til at fremstå flot og skinnende på ny.

Overfladiske skønhedspletter som for eksempel skjolder fra væske, misfarvninger fra solens skarpe lys og den grålige film af nedtrådt støv som optræder der hvor gulvet bruges mest stikker nemlig sjældent dybere end en millimeter eller så. Og det svarer meget godt til hvad der kan fjernes ved en grundig og effektiv gulvafslibning. Er gulvet der imod slemt beskadiget som følge af indtrængende fugt kan en gulvafhøvling være nødvendig.

Når fugt trænger ind i træets kerne, for eksempel i forbindelse med en vandskade, kan planken eller lamellen udvide sig på en måde så der opstår buler, dybe revner, eller måske endda niveau forskelle i gulvet. Disse skader kan kun udbedres ved hjælp af en gulvafhøvling. Og en sådan skal under alle omstændigheder udføres af en professionel fagperson med det rette rutinerede håndelag og en god portion erfaring og ekspertise.

Du kan læse meget mere om såvel gulvafhøvling som gulvafslibning og efterbehandling af trægulve i den online blog på nytomhuse.dk

Flere Nyheder