Køb ikke bolig uden en dygtig boligadvokat ved din side

27 juli 2019 Astrid Pedersen
Køb ikke bolig uden en dygtig boligadvokat ved din side

Det er altid spændende at købe ny bolig – men det kan også vise sig at være lidt for spændende. Der er nemlig et hav af dokumentation forbundet med et boligkøb. Og denne dokumentation er værd at gennemlæse, hvis man ønsker at undgå de mange faldgruber, som omgiver en bolighandel.

Risici ved bolighandel

et kan godt være op ad bakke at finde tid eller overskud til at sætte sig ind i al denne relevante dokumentation – især hvis man samtidig står med en anden bolig, som skal afhændes, en hverdag, som skal passes, og en flytning, som skal arrangeres. Men det er virkelig vigtigt, at dette trælse stykke papir arbejde bliver gjort. Ellers kan du hurtigt risikere, at din boligdrøm udvikler sig til et mareridt – og at du om få år ville ønske, at du aldrig havde købt ønskeboligen.

Der kan for eksempel være klausuler forbundet med boligen, som kan være vanskelige at gennemskue for menigmand, men som kan medføre væsentlige følger for din økonomi på længere sigt. I København eksisterer for eksempel stadig den berømte kommunale tilbagekøbsret, som i yderste konsekvens kan koste dig rigtig mange penge.

Der kan være en dårlig økonomi og mangelfuld drift i din ejerforening – eller der kan være tvivlsomme lån i ejendommen, som i værste fald kan få dine fællesudgifter til at stige drastisk, og forringe værdien af din bolig. Dette kan medføre, at du bliver teknisk insolvent i en bolig, du reelt ikke har råd til at betale for at bebo.

Få hjælp fra en boligadvokat, når du køber bolig

Endelig kan der være tale om lokal planer i området, hvor større byggeprojekter på sigt kan forringe din boligs værdi. Og alt dette kan du få hjælp til at gennemskue – du skal blot alliere dig med en erfaren boligadvokat. Find billige boligadvokater på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder