Kom ud af misbruget med hjælp fra et misbrugscenter

20 maj 2019 Astrid Pedersen
Kom ud af misbruget med hjælp fra et misbrugscenter

Er du havnet i et overforbrug af lægeordineret medicin, eller er din spilafhængighed ved at tage magten fra dig? Så er det meget vigtigt, at du søger professionel hjælp til at komme tilbage på rette spor – helst på et misbrugscenter.

Hvordan foregår en behandling på et misbrugscenter?

Når du som misbrugsramt søger behandling på et misbrugscenter, vil du blive mødt af åbenhed – ikke fordømmelse. Du har jo selv erkendt dit problem, og taget det første og sværeste skridt hen imod en tilværelse uden misbrug og afhængighed.

Derfor vil du til at begynde med gennemgå en grundig evaluering, som har til formål at komme til bunds i hvem du er, og hvad der kan ligge til grund for, at du er havnet i den ulykkelige situation. Din misbrugsbehandling skal nemlig tage udgangspunkt i din livsverden og dine problemer – ikke være en one size fits all behandling, som du ikke vil kunne bruge til noget.

Du vil blive indlogeret på misbrugscenteret, således at du er langt fra dit vante miljø, og dermed fra de fristelser, som måtte være forbundet med dette. Der vil være personale i form af misbrugskonsulenter, som selv har gennemgået afvænnings- og behandlings forløbet til stede døgnet rundt, således at du kan få hjælp og støtte, når det gør ondt. I dagtimerne vil der være intensiv individuel behandling samt gruppeterapi, hvor du lærer at forholde dig til dit misbrug og de problematikker, som omgiver dit liv.

En misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien har typisk en varighed af fem uger, og der tilbydes samtidig opfølgende møder, så du kan være tryg ved at modtage solid støtte til opbygning af din nye tilværelse. Der ud over tilbyder Behandlingscenter Stien de såkaldte familieforløb, hvor de øvrige familiemedlemmer kan modtage terapi. Formålet er at styrke familiens sammenhængskraft, så denne atter kan fungere som en støttepille for den misbrugsramte.

Bliv klogere på misbrugsbehandling hos Stien Behandlingscenter.

Flere Nyheder